Över 100 år gammalt är IBM något av en institution inom IT-branschen. Med innovationer bakom sig som bankomaten, PCn och hårddisken, med 5 Nobelpristagare och genombrott som möjliggjort allt ifrån månlandningar till schackdatorer och Jeopardy! vinster så behöver kanske inte IBM en introduktion. Men, visste du att IBM är världens främsta privata forskningsinstitution med miljarder i årliga investeringar i grundforskning? Eller att IBM’s främsta satsningsområden idag är artificiell intelligens & kognitiva teknologier, kvantdatorer, nanoteknologi och molnet?

Presentation

Hybrid IT, kvantdatorer och nerver av metall

De lågt hängande frukterna, ungefär 20% av företag/organisationers IT är i eller på väg till molnet. Men hur hanterar man de återstående 80 procenten i en värld av hybrid IT?

I framtiden, vilken roll kan system inspirerade av våra hjärnor, med synapser och neuroner i kisel och metall spela, bortom dagens energislukande AI-system, och hur kan kvantdatorer tämja den mest småskaliga fysikens förunderliga värld för att lösa de största och svåraste problemen.

Mikael Haglund, CTO, IBM Sweden

Ragdha Hussein, Country Manager, IBM Hybrid Cloud, Sweden

Presentatörer

Ragdha Hussein, Country Manager, IBM Hybrid Cloud, Sweden

Ragdha Hussein, Country Manager, IBM Hybrid Cloud, Sweden

Raghda började på IBM 2010 som kundansvarig inom IBM mjukvaruenhet där hon fokuserade på IBMs portfölj inom applikations och systemutveckling och hjälpte sina kunder att snabbare komma till marknaden med nya applikation och tjänster. Inom IBM har Raghda också 2 års erfarenhet inom IT-outsourcing där hon ansvarade säljansvar för en av IBM Svenska största kunder. Sedan 2015 har Raghda fokuserat på IBM molnlösningar både publikt & privat.

Mikael Haglund, CTO, IBM Sweden

Mikael Haglund, CTO, IBM Sweden
.

Mikael är CTO på IBM i Sverige. Han är teknisk talesperson för IBM, och spanar och missionerar om kommande trender. Som teknisk rådgivare åt svenska företag jobbar han för att driva innovation, digitalisering, och anammandet av nya tekniker som artficiell intelligens, internet of things, blockkedjor och kvantdatorer. Han har erfarenheter alltifrån nanosekundjakt i systemkonstruktioner, till jakten på rätt affärsmodell.

Efter att ha lött ihop sin första synth i början av 80-talet, är han lättad över att hans musikskapande flyttat in i datorn, där graden av missljud ligger i kreatörens händer, och inte beror av temperatur, luftfuktighet och månens fas…