Presentatörer Radar Summit 2021

Keynote – Peter Diamandis

Peter Diamandis

Peter Diamandis

Peter korades nyligen till en av världens 50 mest inflytelserika personer enligt Fortune. Han kommer ge oss sin syn på modernt ledarskap och vad vi kan lära av världens framgångsrikaste entreprenörer, däribland Elon Musk.

Keynote – Google

Google Cloud accelerates organizations’ ability to digitally transform their business with the best infrastructure, platform, industry solutions and expertise. We deliver enterprise-grade solutions that leverage Google’s cutting-edge technology – all on the cleanest cloud in the industry. Customers in more than 200 countries and territories turn to Google Cloud as their trusted partner to enable growth and solve their most critical business problems. Link: https://cloud.google.com/

Jenny Berry

Jenny Berry

Keynote:

Digital transformation – Betydelsen av ”Culture and Innovation” för framgång

Talare Jenny Berry, Field Sales Manager, Google Cloud

.

Moderator – Anna Bellman

Moderator under årets Radar Summit.Anna är en inspirerande och erfaren moderator, föreläsare och kommunikationsexpert som leder oss genom en spännande dag med ett fullspäckat program.

Advania är en ledande nordisk IT-leverantör som vill göra det enkelt att växa med IT. Vi erbjuder kompletta IT-lösningar med mätbara resultat till företag, offentlig verksamhet och myndigheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland. Med hjälp av ledande teknologi, plattformslösningar, tjänster och strategiska partnerskap erbjuder vi noggrant utvalda lösningar som skräddarsys efter varje unikt kundbehov. Fokus ligger på långsiktiga relationer och att leverera marknadens bästa service. Advania grundades 1939, koncernen har 1500 medarbetare och omsätter 5 miljarder.

Hållbar digitalisering – dubbelt upp

För att lyckas med hållbar digitalisering behöver du hantera båda sidor av myntet. Dels hur IT påverkar miljö och samhälle negativt och dels hur IT och digitalisering är nyckeln till en hållbar framtid. På Advanias talkshow får du konkreta råd om vad du behöver prioritera här och nu och hur du kan se på hållbar digitalisering i din verksamhet. För att framtiden är vår viktigaste kund.

Helena Nordin - Advania

Helena Nordin
Hållbarhetschef på Advania

Över 20 års erfarenhet inom hållbarhetsområdet, kombinerat med arbete inom projektledning, ledarskap och affärsutveckling. Helena är också aktiv i styrelsen för Digitaliseringskonsulterna vars syfte är att verka för att hjälpa samhället att använda digitaliseringens möjligheter för att påskynda utvecklingen mot ett smart och fossilfritt samhälle.

Eva-Lotta Jonsvik - Advania

Eva-Lotta Jonsvik
Marknadschef på Advania Sverige

Eva-Lotta har i över 20 år arbetat för att värdet av IT ska synliggöras för alla, oavsett i vilken bransch eller i vilken roll du verkar. Eva-Lotta jobbar nära Helena för att synliggöra de konkreta nyttorna med hållbar digitalisering.

Ingemar Jansson
Styrelseordförande för branschföreningen Digitaliseringskonsulterna. Föreningen jobbar aktivt för att stötta politik, näringsliv och offentlig sektor i att förstå hur Sverige genom digitalisering och innovation snabbt kan transformeras till ett fossilfritt välfärdssamhälle med ökad konkurrenskraft och tillväxt som resultat.

Om IT-Total
Vi bryr oss om säker IT. Jättemycket. Så att du kan fokusera på det du bryr dig om. Vår affärsidé är att leverera säker och hållbar IT-infrastruktur med högsta värde. Vi hjälper dig även med lösningar och tjänster inom cybersäkerhet. Vår personal är säkerhetsprövad och utgår från säkerhetsklassade lokaler och datahallar i Sverige.

Cybersäkerhet- från ord till handling

Sveriges rankas etta i världen av länders förmåga att tillvarata digitaliseringens möjligheter. Däremot hamnar Sverige väldigt lågt på rankinglistan när det gäller globalt index för cybersäkerhet. Detta innebär att vi det mest digitaliserade landet samtidigt som vi är betydligt mer sårbara än jämförbara europeiska länder.

Vad betyder det här för digitaliseringen? Vad finns det för drivkrafter? Vart finns sårbarheterna? Hur ska man tänka och vad ska man prioritera? Är dina företagsuppgifter till salu på Darknet och vad kostar de?
Vi kommer att gå igenom från ord till handling och visa vad du behöver fokusera på och i vilken ordning du tar stegen.

Michael Nilsson,
VD, IT-Total

Magnus Järnhandske
Chief Cyber Security Architect
IT-Total

Basefarm är en europeisk driftleverantör som skapar marknadsledare genom att integrera nyckelkompetenser för digital transformation av Big Data, Molntjänster och Informationssäkerhet till ett serviceerbjudande. Företaget tillhandahåller strategisk rådgivning, arkitektur och implementation tillsammans med förvaltning och drift av lösningar på flera olika molnplattformar. Verksamheten grundades år 2000 i Norden och idag är det 760 ledande ingenjörer och rådgivare som arbetar i Norge, Sverige, Nederländerna, Tyskland och Österrike.

The unbelievable Machine Company *um, en del av Basefarm utsågs till årets innovatör 2018 av det tyska affärsmagasinet eins Wissen och Data Analytics. I augusti 2018 förvärvades Basefarm av Orange Group för att stärka molntjänsterna för företagsdivision Orange Business Services. För mer information besök basefarm.se

”Hur vi flyttade AI-teknologi till molnet på rekordtid”

Daniel Eriksson från Artificial Solutions och Jan Rizvi från Basefarm delar med sig av erfarenheter från ett projekt där faktorer som ny affärsmodell, byte av infrastruktur och kort deadline helt styrande. Med hjälp av molntjänster och agilt samarbete mellan kunden och leverantören lyckades Artificial Solutions etablera sin AI tjänst i Azure på utsatt tid. Det krävdes flexibilitet i relationen mellan parterna, utan att kompromissa med säkerhet och dataintegritet.

Artificial Solutions

Artificial Solutions AI-teknologi möjliggör för deras kunder att själva utveckla ett brett spektrum av konversationsbaserade AI-lösningar, såsom virtuella assistenter, digitala kundtjänstmedarbetare, röstbaserade konversations-bottar, talbaserade konversationsgränssnitt för smarta uppkopplade saker med mera.

Jan Rizvi

Product Marketing Manager på Basefarm. Jan har tidigare arbetat 10 år som digital utvecklingschef på TV4 och med IT-sourcingfrågor inom Bonnier AB. Jan har tidigare gästat ett antal Radar Talks med molntjänster som sitt specialområde.

Daniel Eriksson
Chief Innovation and Customer Success Officer på Artificial Solution. Daniel har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik vid Kungliga Tekniska Högskolan samt magisterexamen i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Han har 15 års erfarenhet av affärsutveckling och teknikledarskap, varav de senaste sju har spenderats inom områdena automation och konversationsbaserade AI-lösningar med praktisk tillämpning.

Infor är ett globalt företag som erbjuder programvaruprodukter för alla aspekter av affärsverksamhet. Infor bygger kompletta branschspecifika molnbaserade programpaket som utnyttjar teknologi och forskning på ett effektivt sätt, prioriterar användarupplevelsen och smidigt kan integreras i befintliga system.

Över 65 000 organisationer över hela världen förlitar sig på Infor för att tackla marknadsstörningar och uppnå en heltäckande digital transformation.

Ökad innovation genom standardisering

Kan ett modernt ERP system vara en katalysator för att öka digitaliseringstakten? Och om så är fallet, hur kan högre grad av standardfunktionalitet och hur innebära mer möjligheter för innovation?

Håkan Strömbäck, Senior Digital Strategist, has been working for Infor since the beginning of 2019. In his role as Digital Strategist Håkan is working with a number of different perspectives of digital transformation and innovation. One is, of course, to help customers with their digital journey, another one is too interactive with IT analysts to inform about Infor’s strategies and offerings but also to get analyst’s view about trend and the future to give some examples. Håkan has experience from a number of different companies within software, management consulting as well as operational roles in a few different industries.

Arrangör av Radar Summit 2021

Radar levererar produkter och tjänster till såväl leverantörer som köpare av IT. Våra insikter och tjänster skapar möjligheten att styra, inte med svansen och information om vad som redan skett, utan med information om nuläge, planer och prioriteringar just nu. Genom att kunna följa en krona genom ekosystemet så erbjuder Radar en unik detaljnivå för såväl IT-verksamhet som IT-leverantör på den lokala marknaden. Genom våra olika erbjudanden stärker vi våra kunders förmåga, lönsamhet och effektivitet efter lokala förutsättningar.

KEYNOTE – STATE OF THE NATION

Vi går nu mot ett avgörande år för oss som arbetar med IT-relaterade frågor. IT och ny teknik påverkar allt!

Under 2022 och framåt kommer våra beslut, inte minst vår förmåga att driva rätt frågor avgöra konkurrenskraft i våra verksamheter. Vårt land och vår förmåga att överleva genom att bli klimatpositiva är avgörande. Ett utmanande men mycket spännande ansvar vilar på dagens IT-beslutsfattare!

Missa inte årets Radar Summit och den viktigaste State of the Nation vi dragit!

Hans Werner har lång erfarenhet från IT-branschen och är en mycket efterfrågad föreläsare med omvärldsanalys, marknadsinsikt och de senaste trenderna inom IT-branschen som specialitet.

Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt.

Nordlo har över 740 medarbetare på 41 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2020 till 1,4 miljarder SEK.

IT-säkerhet som strategisk konkurrensfördel

Vi möter företaget Pagero som bygger världens största öppna nätverk för affärstransaktionen. Med en global satsning på att digitalisera de finansiella processerna mellan köpare och säljare har flera utmaningar uppstått och hanterats. Vi driver tillsammans arbetet mot Zero trust – som också ska fungera i vardagen. Följ med oss på resan och få inspiration på hur man kan använda IT-säkerhet som en konkurrensfördel.

Mattias Jadesköld
IT-arkitekt, Nordlo

Christer Wejke
CISO & Manager Internal Services, Pagero AB

Vi hjälper våra kunder att fortsätta vara relevanta i den fjärde industriella revolutionens snabba digitalisering genom att flytta våra kunders IT från mark till moln – och vidare – för att dra nytta av molnets säkerhet, intelligens, flexibilitet och enorma utbud. Vi utmanar ständigt markens digitala lapptäcke och visar på hur modern teknologi kan förbättra våra kunders verksamhet, tjänster och lönsamhet. Vi är ett företag som uteslutande bygger vår kompetens och tjänster kring de publika molntjänsterna och agerar som rådgivare och tekniska experter längs hela molnresan till flera av Sveriges större företag och kommuner.

Asurgent – Microsoft Partner of the Year 2021

Vägen till molnet är kantad av frågor om säkerhet och Compliance – vi delar med oss av våra erfarenheter från de digitala skyttegravarna

Flytten från mark till moln har accelererat de senaste åren för att klara omställningen till distansarbete, att öka hastigheten och möjligheterna till innovation, frigöra sig från markens digitala lapptäcke m m. Molnresan har tidigare främst kantats av frågor om ekonomi, teknologi, säkerhet osv men idag möter vi allt oftare frågor som rör GDPR, Schrems II, FISA, OSL m fl. Efter att vi som rådgivare och tekniska experter hjälpt ett 50-tal verksamheter på deras molnresa så kommer vi att dela med oss av våra erfarenheter och vår syn på Compliance, informationssäkerhet och Cyber Security.

Stephan Andersson, VD
Stephan är medgrundare och har 30 års branscherfarenhet och arbetar med bolagets ledning och affärsutveckling och är även personligen med i ett antal av våra kunders molnresor.

Staffan Bjurström, vVD
Staffan har varit på Asurgent i 4 år och innan dess 15 års erfarenhet på outsourcingbolag. Staffan driver flera av våra kunduppdrag och har varit med som rådgivare i många av de resor från mark till moln som våra kunder gör där vi finner smarta vägar för att nå en kombination av Verksamhetsvärde, Compliance och CyberSecurity i lösningarna.

Bosbec WE – Build IT solutions with our low code development platform

Bosbec WE is a low code platform where you build IT solutions with pre-configured components – online, cloud-based and fast.

Create unique solutions as a standalone system for your organisation, or to complement systems that are already in place.

Bosbec WE is scalable to fit both the small business and the large corporation where simple and flexible components inside the builder allow you to decide the level of complexity and functionality.

Platform.sh combines a robust, highly reliable hosting platform and modern tools that enable development teams to build, evolve, and scale applications faster and more efficiently—contributing to achieving departmental and organizational goals. 

Whether your organization has one website or 1,000, Platform.sh lets your dev team focus on creating innovative, sticky features and apps with their favorite tools, languages, and frameworks—instead of managing infrastructure and process.

AreaChica är en upphandlingsplattform, marknadsplats och community som startades som ett svar på köparens behov att effektivisera, förenkla och digitalisera sin inköpsprocess av professionella tjänster B2B. AreaChica ger stöd till det köpande företaget under hela köpprocessen och levererar leads, anbudförfrågningar och direktköp till det säljande företaget. 

På Radar Summit 2021 presenterar vi vårt digitala anbudssystem och hur vi hjälper köpare av IT-tjänster eller underleverantörer att gå från en timbaserad ersättningsmodell till fastprisåtagande, värdebaserade och hållbara upphandlingsmodeller. Allt i syfte att skapa samverkan och gemensamma målbilder mellan kund, leverantör och underleverantör.

KeyMan är en av Sveriges största konsultmäklare. I över 20 år har har vi utvecklat vårt erbjudande för att säkerställa att våra kunder på ett flexibelt sätt och med kort varsel får tillgång till marknadens bästa konsulter inom IT och Management. Med 9.000 konsultbolag i nätverket och 35.000 CV´n i databasen tillsammans vår kvalitetssäkringsprocess kan vi garantera både hög leveranssäkerhet och hög leveransprecision.

You can’t govern what you don’t know that you have.

GDM Cyber Privacy is the division of GDM that focus on Cyber Privacy and Cyber Security. Together with world renowned partners such as BigID we automate the process to manage and protect your information:

  • Catalog – what information is where
  • Classify – how sensitive is it
  • Correlate – what information belongs to who/what
  • Cluster – What information is related to each other

GDM is Scandinavian & Baltic partner of BigID.

Nagarro

Nagarro is a global IT consulting and services company with established operations in Sweden for more than 14 years. Nagarro helps to transform, adapt, and build new ways into the future through a forward thinking, customer centric and caring mindset.  We have a strong focus on Quality, Agility and Innovation.

Listed in Frankfurt stock exchange, today with 11000 experts across 26 countries we provide technology services for digital disruption to both industry leaders and challengers. When our clients want to move fast and make things, they turn to us.

We have a strong and trustfull partnership with mid size and large enterprises, our clients include ASSA ABLOY, Ericsson, VW Sverige, InkClub, Aller Media to name a few.